Suloinen Fanny Adams

Elokuinen 24. päivä, kaunis päivä Altonissa, Iso-Britanniassa vuodelta 1867. Fanny Adams-niminen nuori tyttö oli pikkusiskonsa Lizzien ja ystävänsä Minnie Warnerin kanssa ulkona kävelemässä.
Kello oli noin 13:30, tyttösten ollessa rautatieasemalla, heitä vastaan hoiperteli mukavammin alkoholia nauttinut hahmo. Hän oli pukeutunut mustaan puvun takkiin, vaaleisiin liiveihin ja housuihin. Hän oli 29-vuotias nuorimies ja toimi asianajajan apulaisena. Hänen nimensä oli Friedrick Baker.

Niin vahvassa humalatilassa Baker ei ollut, ettei olisi päässyt juttusille tyttöjen kanssa. Hän antoi Minnielle 1 ja puoli pennyä, jotta tämä saisi ostaa karkkia ja puoli pennyä Fannylle, jotta tämä lähtisi hänen matkaansa. Baker olisi halunnut Fannyn tulevan kanssaan Shaldeniin, joka on kaksi kilometriä Altonista luoteeseen. Fanny otti rahan, mutta kuuliaisena tyttönä tiesi olla lähtemättä vieraiden miesten matkaan.
Baker ei ehkä ollut odottanut tytön niskoittelevan. Hän otti Fannyn kiinni ja vei läheiseen humalakasvin täyttämälle pellolle, jonne Minnie ja Lizzie eivät voineet nähdä.
Huolimatta siitä, että Fanny oli kadonnut heidän näkökentästään, Minnie jatkoi Lizzien kanssa leikkimistä. Kello viiden aikaan he palasivat kotiin, jolloin Lizzien naapurin rouva Gardiner kysyi, missä Fanny oli. Lizzie ja Minnie kertoivat mitä oli tapahtunut. Gardiner kertoi kauheat uutiset Harriet Adamsille.
Hysteeriset rouvat Gardiner ja Adams, eli sekä Lizzien että Fannyn äiti, lähtivät sille kujalle, jossa liiveihin ja puvun takkiin sonnustautunut mies oli antanut rahaa Minnielle.
He sattuivat tapaamaan Bakerin siellä ja tivasivat, tiesikö tämä mitään asiasta. Baker kertoi vain, että oli antanut tytölle rahaa karkkiin, kuten hän usein tekee. Arvokas, siisti mies ei herättänyt epäilyksiä. William Clementin avustaja oikein, eihän sellaista kehdannut epäilläkään mistään hirveästä rikoksesta.

fa

Tämä kuva saattaa esittää Fanny Adamsin vanhempia, mutta myös päinvastaisesta on tullut todisteita.

Huolen sokaisemat naapurit muodostivat etsintäpartion ja löysivät 7:lta sen, mitä tytön ruumiista oli jäljellä. Humalapellolla lojuvan tytön pää oli ruhjottu ja hänen kasvoilleen oli tehty syvä viilto suusta korvaan vasemman ohimon kohdalta. Elimet olivat levittäytyneet kaikkialle ympärille, joitain sisäelimiä oli viillelty. Oikeanpuoleinen korva oli revitty irti. Samoin reisi ja sääri, jotka löytyivät lähistöltä. Silmiä sensijaan ei näkynyt missään, ne löydettiin myöhemmin Wey-joesta. Laajamittoisten etsintöjen jälkeen löydettiin hänen torsonsa osat: rintakehä ja lantion alue, jotka oli revitty ja levitelty ympäriinsä.

Rouva Adams juoksi kaupungin eteläisessä osassa sijaitsevalle, The Butts-niitylle, jossa herra Adams oli pelaamassa krokettia. Nainen kertoi miehelleen, mitä heidän tyttärelleen oli käynyt ja lyhistyi maahan. George Adams haki haulikkonsa kotoa ja ryhtyi etsimään tyttärensä surmaajaa, mutta naapurit pysäyttivät hänet.

Fannyn jäljelle jääneet osansa vietiin läheisen lääkärin vastaanotolle kirurgoitavaksi kokoon.

Baker oli ehtinyt palata työpaikalleen ja kirjoittaa päiväkirjaansa “nuori tyttö tapettu – oli kaunis ja kuuma päivä.” Poliisitarkastaja William Cheyney pidätti hänet asianajaja W. Clementin toimistosta High Streetilta. Miehen paidassa ja housuissa oli verta, joiden alkuperää hän ei kyennyt selittämään ja hänen hallustaan löytyi kaksi veistä, joista toinen oli hieman verinen.
“En tiedä siitä mitään!” Baker vakuutti epätoivoisesti ja vastusti ankarasti pidätystä.
Hänen saappaansa, sukkansa sekä housun lahkeensa olivat vetiset.
“Se ei tee minusta syyllistä, vai tekeekö?” hän sanoi välinpitämättömästi ja kertoi usein oikaisevansa lätäköiden läpi. Hänen työkaverinsa todistivat, että hän oli kadonnut toimistolta kello 13:n jälkeen, palannut kello 15:25 ja lähtenyt jälleen 17:30. Lisäksi rouvat Adams ja Gardiner olivat nähneet hänen tulevan humalapellolta kello 17:n jälkeen, joten hän alkoi vaikuttaa syylliseltä.

Fanny Adams oli syntynyt vain 8 vuotta aikaisemmin, huhtikuussa 1859.

fanny

Minnie, 8, ja Lizzie, 7 vuotta.

Bakerin työtoveri Maurice Biddle ilmoitti tämän kertoneen hänelle kohtaamisestaan Gardinerin ja Adamsin kanssa.
“Minusta on ihan hirveää, kun lapsi on murhattu”, oli Baker sanonut.
Myöhemmin samana päivänä Biddle ja Baker olivat käyneet lasillisella, jonka yhteydessä murhaaja oli todennut aikovansa muuttaa toiseen kaupunkiin seuraavana maanantaina. Bibble oli arvellut, että hänellä voisi olla vaikeuksia löytää uusi työpaikka.
Bakerilla oli ratkaisu ongelmaan: “Voin ruveta teurastajaksi.”

Bakerin isä oli “osoittanut taipumuksia voivansa pahoinpidellä, jopa tappaa lapsensa” ja hänen serkkunsa oli ollut useita kertoja mielisairaalassa. Baker oli menettänyt sisarensa aivosyövälle ja yrittänyt itsemurhaa tyrehtyneen rakkauden vuoksi.

Samaan aikaan paikallinen maalari nimeltä William Walker oli löytänyt humalapellolta suuren kiven, jossa oli verta, pitkiä hiussuortuvia ja jossa näkyi pieni pala lihaa. Poliisin kanssa yhteistyötä tekevä kirurgi, tohtori Louis Leslien mielestä tämä oli selvästi murha-ase. Ruuminavaus paljasti kuolinsyyksi murskaavan iskun, joka oli osunut Fannya päähän.

r10

Oikeudenkäynti pidettiin joulukuun 5. päivä. Baker kielsi edelleen syyllisyytensä ja selitti tarkoittaneensa päiväkirjamerkinnällä vain tienneensä, että tyttö oli tapettu. Se oli lyhyt, valamiehistö totesi hänet 15 minuutissa syylliseksi. Kello kahdeksan aamulla jouluaattona miehen tie vei Winchesterin vankilaan. Kun raudoitetulta Bakerilta kysyttin, halusiko hän sanoa jotain, hän vastasi: “En sir, vain sen, että olen syytön.”

Baker mahdollisesti myös raiskasi lapsen.
Lääkärin vastaanotto, jossa Fannyn ruuminosat kursittiin kokoon, on nykyisin pubi nimeltä “Ye Olde Leathern Bottle.” Uskomus kuuluu, että pikkutyttö kummittelee siellä.

Fanny Adamsin nimi on myöhemmin saanut uuden merkityksen: tyhjä, sisällötön, eloton, ei mitään.
Murhaajasta on tehty laulu “Bakerin teloitus”, jonka sanat ja nuotit löytää tästä.
Vanha, lorumuotoinen lehtiartikkeli aiheesta

11421226_112228533732

11421226_112228681276

lähde Find a grave

Leave a comment

Filed under Aikuisten murhaamat lapset

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s